Agenda

3 september | NK Maaien met de zeis

Alle Deelnemers

Het NK Maaien met de zeis wordt dit jaar op zaterdag 3 september georganiseerd, op het historische landgoed de Horte in Dalfsen. Ook 'onze' vrijwilligers doen weer mee. Ze strijden tegen andere teams om de nationale titel 'kampioen maaien met de zeis'.

Programma

11.00  Voorafgaand aan de wedstrijd kan iedereen vanaf 11.00 uur onder deskundige begeleiding zelf met een zeis proberen te maaien. De benodigde zeisen zijn aanwezig. Ook zijn er dan demonstraties door ervaren maaiers om de kunst af te kijken. Een smid is met een smeedkar aanwezig om de bladen onder de juiste hoek aan de steel te zetten. Dus ligt er thuis nog een zeis die niet helemaal lekker maait, breng hem gerust mee.
13.00  Om 13.00 uur barst onder veel belangstelling van het publiek de strijd los
15.30  De spannende finale om de eer én de gouden strekel

Publiek is van harte welkom, alle activiteiten vinden in de buitenlucht plaats.

Locatie
Landgoed de Horte kent een rijke historie. Neem op 3 september vooral ook de tijd om rond te wandelen over dit veelzijdige landgoed, de thuisbasis van Landschap Overijssel. Zit even rustig in de oude Franse tuin met de schitterende boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom. Adem daar de rust van het verleden in. Of wandel naar de zuidzijde van het landgoed, naar de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden. Op en rondom het landgoed leven tal van dieren zoals de otter, kerkuil, das, hermelijn en de ijsvogel.


Op maaienmetdezeis.nl vind je meer informatie over het maaien met de zeis, over het kampioenschap en over de zeiscursus die in diverse provincies wordt gegeven.