Zorg voor het landschap

Landschapsbeheer Groningen maakt zich sterk voor behoud en ontwikkeling van het streekeigen cultuurlandschap. We zetten ons in voor haar schoonheid, de grote variëteit aan planten en dieren en de rijke cultuurhistorie.

5 en 6 november | Natuurwerkdag 2021

FB 752X387

Heb jij ook zo genoten van de natuur de laatste tijd? In november is het mogelijk om mee te helpen en iets terug te doen voor natuur bij jou in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kan je in de hele provincie Groningen meedoen aan mooie natuurklussen, zoals wilgen knotten, bomen of bollen planten, snoeien of insectenhotels bouwen.
 
Hooien in Nationaal park Lauwersmeer, snoeien en zagen bij Appelbergen in Glimmen of de populieren snoeien bij Borg Ewsum: alles dit jaar staat in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn er dan ook op gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. 

Samen met anderen actief aan de slag in de buitenlucht?
Wil je graag een keer kennismaken met natuur, maar de stap naar vrijwilligerswerk nog niet kunnen óf durven maken? Kom samen! Neem je buurvrouw, neefje, tante of iemand van de sportclub mee. Iedereen is welkom! Naast dat je iets goeds doet voor de natuur, ontmoet je op de Natuurwerkdag ook nieuwe mensen. Geef je van tevoren wel even op via www.natuurwerkdag.nl.  

Gedeputeerde Henk Staghouwer, wethouder Pier Prins en onze directeur Peter Hellinga zijn op 6 november in Middelstum aanwezig om het startsein te geven van de Natuurwerkdag 2021 in de provincie Groningen.

Natuurwerkdag