Zorg voor het landschap

Landschapsbeheer Groningen maakt zich sterk voor behoud en ontwikkeling van het streekeigen cultuurlandschap. We zetten ons in voor haar schoonheid, de grote variëteit aan planten en dieren en de rijke cultuurhistorie.

7 november - 20ste Natuurwerkdag

DSC 1667

Doe mee!

Op zaterdag 7 november 2020 vindt de 20ste editie van de landelijke Natuurwerkdag plaats. De grootste vrijwilligersdag in het groen. Ga aan de slag en help mee. Op locaties door de hele provincie kun je aan de slag met bijvoorbeeld het snoeien van wilgen voor de steenuil, het bouwen van insectenhotels voor bijen, het planten van bomen en vele andere activiteiten. 

Beleef het landschap op Verhildersum
Van de 20e edititie maakt Landschapsbeheer Groningen een bijzondere dag. Op Landgoed Verhildersum in Leens is voor het het gehele gezin de hele dag van alles te doen en te beleven. Doe mee met het snoeiwerk, leer maaien met de zeis, pluis braakballen van uilen uit, maak voedselpoppen voor de vogels en verrijk je kennis met de speciale puzzel-beleeftocht over het hele terrein. Iedereen kan de handen uit de mouwen steken. 

Samen voor het landschap
De hulp van vrijwilligers voor het landschap is  hard nodig en onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. De Natuurwerkdag is een mooi moment om samen met anderen iets te doen voor planten en dieren dichtbij huis en om kennis te maken met werken in het groen. Bijvoorbeeld door te werken aan de leefruimte voor de ringslag, de wilde bij, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomerij.

Doe mee
Wil je samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en zo bijdragen aan jouw groene omgeving? Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk. Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom corona in de gaten en wordt de Natuurwerkdag corona-proof georganiseerd.