Leer meer over historisch groen op vier unieke locaties!

Tijdens deze 4-daagse cursus leer je hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de instandhouding van historisch groen erfgoed.

Cursus Groen erfgoed voor vrijwilligers

P9011309 (Large)

Lijkt het je leuk om je als vrijwilliger in te zetten voor het herstel en onderhoud van het groene erfgoed op landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Groningen?

In het najaar van 2021 wordt een 4-daagse cursus Groen erfgoed aangeboden. De cursus is bedoeld voor vrijwilligers die werkzaam zijn of willen gaan werken in tuinen en parken op historische buitenplaatsen. 

Wat leer je?
Naast handvatten voor praktisch historisch hovenierswerk, ontwikkel je inzicht in de historische context van de locaties en maak je kennis met de uitgangspunten van instandhouding en onderhoud van groen erfgoed.

De lessen bevatten theorie, maar worden zoveel mogelijk praktijkgericht gegeven met opdrachten in de tuin van de buitenplaats. Je werkt in kleine groepjes waarna gezamenlijk wordt teruggekoppeld en ervaringen worden uitgewisseld. Er zijn ook enkele huiswerkopdrachten.

Wat kun je verwachten?
Elke cursist ontvangt een cursusmap met een samenvatting van de theoretische onderdelen, informatie over de locaties, de opdrachten en een verwijzing naar een website met deskundige informatie over de praktische vakdisciplines. De cursus wordt gegeven door Heilien Tonckens en Ruurd van Donkelaar van de stichting Kennisontwikkeling Groen Erfgoed.

Praktische informatie

Cursusdata en –locaties:
11 september: Welgelegen, Sappemeer
25 september: Coendersborg, Nuis
9 oktober:       Groenestein, Groningen
30 oktober:     Fraeylemaborg, Slochteren

Prijs: € 300,- per persoon, inclusief cursusmap
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15

Aanmelden kan via het online aanmeldformulier.

De cursus Groen erfgoed is mogelijk gemaakt door ErfgoedPartners, Rabobank, Prins Bernhard Cultuurfonds en provincie Groningen.