Kom jij ons meehelpen groeien?

Als onafhankelijke organisatie zet Landschapsbeheer Groningen zich in voor de duurzame ontwikkeling en het beheer van het cultuurlandschap van Groningen waar de bewoners zich thuis voelen.

 

Kom jij ons meehelpen groeien?

Als onafhankelijke organisatie zet Landschapsbeheer Groningen zich in voor de duurzame ontwikkeling en het beheer van het cultuurlandschap van Groningen waar de bewoners zich thuis voelen. Wij verbinden mens en landschap. Samen met grondeigenaren, overheden, waterschappen, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers realiseren wij projecten en programma’s die ervoor zorgen dat het landschap van Groningen aantrekkelijk, afwisselend en toegankelijk is en blijft. Wij zoeken altijd de samenwerking, werken vanuit een integrale aanpak en nemen daarin alle ontwikkelingen mee die op het cultuurlandschap van invloed zijn. Wij zijn het landschapsloket van Groningen.

Landschapsbeheer Groningen is een project gestuurde organisatie en werken vanuit vier thema’s: landschappelijke beplanting, betrokkenheid bewoners, biodiversiteit en cultureel erfgoed. Dit doen wij met ruim 45 medewerkers en een grote groep vaste vrijwilligers. De organisatie bestaat uit het programma- en projectbureau, de buitendienst, het bedrijfsbureau en het stafbureau.

Het programma- en projectbureau werkt zoveel mogelijk aan de hand van programma’s en geeft daar samen met de verbonden partijen vorm en inhoud aan. Het programma- en projectbureau rekent de procesbegeleiding en coördinatie tot haar taken. De ontwikkelingen in het werk, team en de organisatie gaan snel. De huidige teamleider bereikt binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd. Wij zoeken daarom een nieuwe collega als:

Teamhoofd programma’s en projecten m/v (32-37 uur)

Als teamhoofd weet je, zowel intern als extern, Landschapsbeheer Groningen te profileren en te positioneren. Met kennis en passie fungeer je voor het team als sparringpartner. Jouw persoonlijke visie op het landschap in Groningen, gebaseerd op ervaring en kennis, sluit perfect aan op onze visie. Voor de uitvoering van een aantal programma’s en projecten draai jij je hand niet om.

Dagelijks geef je leiding aan een team van 15-20 medewerkers. Je weet op een stimulerende wijze het team te laten focussen op de projecten waarbij kwaliteit centraal staat. Coördinatie, sturing en de planning van het team is jouw verantwoordelijkheid. Je denkt mee in de ontwikkeling van nieuwe projecten en vertegenwoordigt de organisatie in relevante netwerken. Richting geven aan zowel de individuele als de collectieve professionele ontwikkeling van het team is jouw verantwoordelijkheid. Als teamhoofd ben je MT-lid en vervang je de directeur bij zijn afwezigheid.

Profiel

  • Je brengt aantoonbare expertise en/of ervaring mee op het gebied van het landschap;
  • je hebt kennis van het landschap van Groningen;
  • je bent een coachende leidinggevende met een sterke overtuigingskracht;
  • je hebt focus, daadkracht, je bent resultaatgericht en je bent het ankerpunt voor het team;
  • je hebt ruime ervaring in het aansturen van mensen en projecten;
  • je hebt ervaring met complexe processen/projecten en je bent in staat om deze tijdig bij te sturen;
  • je bent een ontwikkelaar en streeft continu naar procesverbetering;
  • je kunt planmatig werken en bent cijfermatig sterk;
  • je hebt kennis van, en ervaring met bestuurlijke processen;
  • vanzelfsprekend ben je een netwerker, verbinder en een sparringpartner voor het team en de MT leden.

Wij bieden

Een prachtige baan bij een groeiende organisatie in een werkomgeving met enthousiaste en gedreven collega’s. Een organisatie die handelt vanuit het principe van de vijf P’s: people, planet, profit, pleasure en passion. Een dienstverband van een jaar met perspectief op een vaste aanstelling. Een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, conform de cao Bos en Natuur.

Meer informatie en/of solliciteren?

De functie van teamhoofd programma’s en projecten is een aanpassing van de eerder geplaatste vacature voor teamleider projecten.

Wil je meer weten over onze organisatie en/of de vacature, neem dan contact op met Peter Hellinga, directeur, 06- 11 26 54 40 of Petra Alkema, HR adviseur, 06 11 09 06 02. Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Stuur dan voor 14 september 2020 je motivatiebrief met cv naar Petra Alkema: hr@landschapsbeheergroningen.nl.

Op 17 september vinden de eerste kennismakingsgesprekken plaats. Op 22 september het tweede gesprek. Een (intern) assessment kan onderdeel zijn van de procedure.