Zorg voor het landschap

Landschapsbeheer Groningen maakt zich sterk voor behoud en ontwikkeling van het streekeigen cultuurlandschap. We zetten ons in voor haar schoonheid, de grote variëteit aan planten en dieren en de rijke cultuurhistorie.

Workshop "Zomersnoei van vruchtbomen"

Foto Boomgaard
Gepubliceerd op: 07-07-2021

Fruitbomen en hoogstamboomgaarden zijn karakteristieke elementen in het landschap van de provincie Groningen. Denk maar eens aan sfeervolle boerenboomgaarden, een stijlvolle fruittuin bij een historische buitenplaats of een bloeiende solitaire vruchtboom in een tuin. De diversiteit aan fruitrassen is bijzonder groot, sommige zijn kenmerkend voor de eigen streek. Landschapsbeheer Groningen vindt het belangrijk dat hier blijvende aandacht voor is. Daarvoor organiseren wij geregeld workshops om de kennis over fruitbomen en het belang van de juiste manier van snoeien onder de aandacht te brengen.

Pomoloog Harrie van der Laan en Marcel Knol, ervaringsdeskundige op het gebied van fruitbomen, leren u graag de fijne kneepjes van (veilig)snoeien van vruchtbomen in de zomer. Naast een stukje theorie wordt gesnoeid in o.a.de boomgaard van Natuurmonumenten bij Gasterij ‘Natuurlijk Smeerling’. De workshop vindt plaats op 30 juli van 09.00 tot 15.30 en is inclusief koffie, thee en een lunch. Na afloop van de workshop ontvangen de deelnemers het digitale handboek “Hoogstamfruit” en een certificaat van deelname. De kosten voor de workshop bedragen €80,- per persoon.

Aanmelden
Aanmelden voor de workshop kan tot uiterlijk 27 juli a.s. door een e-mail te sturen naar info@landschapsbeheergroningen.nl o.v.v. ‘aanmelding workshop zomersnoei 30 juli’

Aanmelden is niet meer mogelijk. De workshop wordt bij voldoende belangstelling jaarlijks gegeven. Bij interesse kun je altijd even contact opnemen.