Vacature adviseur/ ontwerper

Annie Van Der Werf 2

Meer weten?

Annie van der Werf, HR-adviseur
050 - 534 51 99
hr@landschapsbeheergroningen.nl

Wij zoeken Adviseurs/Ontwerpers (24-37 uur)

Als Adviseur/Ontwerper ontwerp en adviseer jij op het vlak van ruimtelijk ontwerp en cultuurhistorie. Jij focust je op het cultuurhistorisch erfgoed in de provincie Groningen. Het accent ligt daarbij op landschappelijke elementen zoals erven, slingertuinen, borgen en wierden. Vanuit jouw specialistische kennis adviseer je over erfinrichting en groenstructuren en maak je aansprekende ontwerpschetsen. Vanzelfsprekend weet je daarbij de wensen van eigenaren te vertalen naar (digitale) ontwerpen en kun je de uitvoering van deze ontwerpen aansturen. Je draagt bij aan het opzetten van integrale ontwerpprocessen binnen Landschapsbeheer Groningen, waarin ruimtelijke kwaliteit een vanzelfsprekende rol inneemt.

Functie-eisen:

 • je bent creatief, resultaatgericht en klantgericht;
 • je bent sterk in het visualiseren van plannen, zowel analoog als digitaal;
 • je beschikt over goede kennis van landschap, natuur en cultuurhistorie van Groningen;
 • je beschikt over goede beplantingkennis;
 • je bent goed in het analyseren van vraagstukken en communicatief sterk;
 • je hebt goede beheersing van tekenprogramma’s en grafische software, bijvoorbeeld Adobe Indesign, Illustrator en Photoshop.
 • beheersing van ArcGIS of vergelijkbaar GIS-programma, Vectorworks, AutoCAD of andere pakketten (pre);
 • je hebt hbo/wo werk- en denkniveau en een afgeronde relevante opleiding;

Wie zijn wij?

Landschapsbeheer Groningen zet zich in voor de kwaliteit, duurzame ontwikkeling en het beheer van het cultuurlandschap van Groningen. Een aantrekkelijk landschap met een eigen karakter en identiteit, waar de bewoners zich thuis voelen. Wij zijn onafhankelijk, bezitten geen terreinen en zijn gericht op ervaring en expertise in de gehele keten van planontwikkeling tot de uitvoering.

Wij zijn een project gestuurde organisatie en werken vanuit vier thema’s: beplanting, bewoners, biodiversiteit en cultuurhistorie. Dit doen wij met zo’n 50 medewerkers en een grote groep vrijwilligers. De organisatie bestaat uit het projectbureau, de buitendienst, het bedrijfsbureau en het stafbureau.

Wij bieden:

 • een uitdagende baan in een werkomgeving met enthousiaste en gedreven collega’s;
 • een organisatie die handelt vanuit het principe van de vijf P’s: people, planet, profit, pleasure en passion;
 • een dienstverband voor een jaar, met mogelijkheid tot vast;
 • een salaris in loonschaal 7 (max. € 4.685,33), conform de Cao Bos en Natuur, onderdeel De Landschappen.

Enthousiast en wil je reageren?

Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar
hr@landschapsbeheergroningen.nl, waarin we naast jouw ervaring en motivatie, graag lezen wat jij ons gaat brengen. Wil je eerst nog meer informatie? Neem dan een kijkje op onze website. Je kunt ook contact opnemen met Peter Hellinga, directeur, via 050-534 51 99.

Het proces:

Wij hanteren geen sluitingsdatum. Zolang deze vacature op onze website staat kun je reageren. Hebben wij jouw sollicitatie ontvangen, dan ontvang je binnen twee weken een reactie van ons. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek of een afwijzing waarin wij uitleggen waarom wij jou niet uitnodigen voor een gesprek.