Vacature landschapsontwerper

Rianne Luring

"Wat ik het fijnst vind aan mijn werk? De creativiteit, flexibiliteit en diversiteit. Nergens anders vind je zoveel afwisseling in de projecten en taken als bij Landschapsbeheer Groningen."

Rianne Luring, landschapsontwerper

Landschapsontwerper (24-37 uur)

We krijgen het de komende jaren lekker druk op ons projectbureau. Daarom breiden we ons team uit met een landschapsontwerper.

Als landschapsontwerper ben jij dagelijks bezig met het cultuurhistorisch erfgoed in de provincie Groningen. Het accent ligt daarbij op landschappelijke elementen zoals erven, slingertuinen, borgen en wegbeplantingen. Vanuit jouw specialistische kennis adviseer je over erfinrichting, groenstructuren en maak je aansprekende ontwerpschetsen van hoge kwaliteit. Je weet de wensen van eigenaren te vertalen naar (digitale) ontwerpen en je kunt de uitvoering van deze ontwerpen aansturen.

Wie zoeken we?
Je bent creatief, resultaat- en klantgericht. We zoeken iemand die sterk is in het visualiseren van plannen, zowel analoog als digitaal. Je beschikt daarnaast over goede kennis van het landschap, natuur en cultuurhistorie van Groningen en je weet veel over beplanting. Vraagstukken kun je goed analyseren en communicatief ben je sterk.

Dit breng je ook mee:
• Een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding (Van Hall Larenstein, RUG, WUR of TU Delft).
• Goede beheersing van tekenprogramma’s en grafische software als Adobe Indesign, Illustrator en Photoshop (vereist). Beheersing van ArcGIS of vergelijkbaar GIS-programma, Vectorworks, AutoCAD of andere pakketten is een pre.

Wie zijn wij?
Wij zorgen voor behoud en ontwikkeling van ons streekeigen cultuurlandschap. Alles wat we doen, doen we met oog voor de biodiversiteit en de cultuurhistorische waarde van het landschap en doen we bij voorkeur samen met inwoners uit Groningen. Wij realiseren uiteenlopende projecten, van advies en projectbegeleiding tot aanleg, herstel en beheer door onze eigen, ervaren uitvoeringsdienst.
We zijn een project gestuurde netwerkorganisatie met zo’n 50 medewerkers en een grote groep vrijwilligers. Bij ons werken mensen met passie voor en kennis van het landschap. Werk je bij ons, dan kom je op de meest bijzondere plekken in de provincie Groningen.

Bij ons krijg je:
• een afwisselende, uitdagende baan met enthousiaste en gedreven collega’s;
• de flexibiliteit om je eigen werktijden in te delen en locatieonafhankelijk te werken;
• een werkomgeving waarin er aandacht is voor je ontwikkeling, passie en plezier;
• een dienstverband voor een jaar, bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast
dienstverband;
• een salaris in loonschaal 7 (max. € 4.685,33 bruto per maand), volgens de Cao Bos en Natuur, onderdeel De Landschappen.

Enthousiast en wil je reageren?
Stuur dan voor 15 juni 2022 jouw cv en motivatiebrief naar hr@landschapsbeheergroningen.nl, waarin we naast jouw ervaring en motivatie, graag lezen wat jij ons gaat brengen. Insturen van een portfolio wordt op prijs gesteld.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan een kijkje op onze website. Je kunt ook contact opnemen met Peter Hellinga, directeur, via 050-534 51 99.


Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.