Excursies houtsingels Zuidelijk Westerkwartier

Landschapsbeheer Groningen en Collectief Groningen West organiseren veldexcursies over de waarde en het beheer van houtsingels. Iedereen die interesse heeft in het coulissenlandschap van het Zuidelijk Westerkwartier kan meedoen. Meld u aan!.

Excursies houtsingels in het Zuidelijk Westerkwartier

P1140707
Gepubliceerd op: 31-08-2020

In het kader van het project ‘Herstel houtsingels in het Zuidelijk Westerkwartier’ organiseren Landschapsbeheer Groningen en Collectief Groningen West veldexcursies over de waarde en het beheer van houtsingels. De excursies zijn bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het coulissenlandschap van het Zuidelijk Westerkwartier.

Programma

Er vinden vier excursies plaats op verschillende locaties in het Zuidelijk Westerkwartier. Landschapsbeheer Groningen en Collectief Groningen West geven uitleg over het belang van houtsingels voor het landschap en de natuur. Daarnaast krijgt u tips over het beheer van houtsingels en de subsidiemogelijkheden voor aanleg en beheer. De excursies vinden plaats op de volgende data:

Datum

Tijd

Locatie

Vrijdag 11 september

14:00 - 16:00

Fam. Van der Most, Oosterheerdtstraat 7, Leek

Woensdag 16 september

19:00 - 21:00

Fam. Wiersema, `t Pad 11, Niebert

Maandag 21 september

14:00 - 16:00

Fam. Heerssema, Kuzemerweg 32, Oldekerk

Donderdag 24 september

19:00 - 21:00

Fam. De Vries, Oosterweg 24, Noordwijk

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan één van de excursies? Meld u dan aan bij Lisette Bus, projectleider bij Landschapsbeheer Groningen via l.bus@landschapsbeheergroningen.nl of 050-534 51 99.

Tijdens de excursie lopen we door weilanden, het is daarom verstandig om laarzen aan te doen.

Het project ‘Herstel houtsingels in het Zuidelijk Westerkwartier’ wordt gefinancierd door de provincie Groningen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.