Ken je de prachtige illustraties uit ons magazine Thuis in het landschap? Deze worden elke editie gemaakt door onze senior adviseur Georgine Somer.
Ze heeft hiervoor ooit de opleiding Botanical Art in Londen gevolgd. Georgine: “Het verdiepen in een plant hoe die botanisch in elkaar zit, de studie naar de achtergrond en herkomst van een plant vind ik bijzonder fascinerend. Elke plant is weer een wonder op zich. Ik word er altijd heel blij van als ik het karakter van die plant dan goed op papier kan zetten."
"Ik hoop dat mijn werk anderen inspireert om ook extra goed te kijken en zich te verwonderen. Het leveren voor een bijdrage aan ons magazine is altijd heel leuk, het moet passen bij het seizoen, het thema maar ook in 'het wild' ergens voor de lezers te bewonderen zijn.”
In de najaarseditie stond de illustratie van de Mispel. Georgine deelt ook haar recept voor Mispelgelei:
Recept voor Mispelgelei
Mispelgelei is heel fris fruitig en ziet er prachtig rood uit!
Nodig: 1000 g Kristalsuiker en 900 g Mispels. De mispels voor het maken van de gelei even een nachtje in de vriezer leggen.
- Doe de mispels in een pan doe er zoveel water in dat ze volledig onder water liggen. Met een deksel op de pan koken en ca. 30-45 minuten zachtjes laten pruttelen. We; roeren af en toe zodat de gelei niet aanbakt. Als het fruit lekker zacht is geworden, filter je de inhoud van de pan door een geleizak of kaasdoek over een niet-metalen kom. Laat de vruchtenmassa ca. 8-12 uur uitlekken op een koele plaats.
- Giet Het gefilterde sap in een steelpan. Voeg 450 gram warme suiker toe ( per 570 ml sap). Verwarm op een laag vuur tot de suiker helemaal is opgelost. Wel blijven roeren. Zet daarna het vuur hoger en laat 10-15 minuten stevig koken tot het geleerpunt wordt bereikt.
- Haal de pan van het vuur, verwijder het schuim met een schuimspaan en schep de gelei in gesteriliseerde glazen potten, goed sluiten met schone deksels.
De gelei moet minimaal een nacht verder opdikken. Je kunt de gelei op een koele, donkere, droge plaats bewaren.