Zorg voor het landschap

Landschapsbeheer Groningen maakt zich sterk voor behoud en ontwikkeling van het streekeigen cultuurlandschap. We zetten ons in voor haar schoonheid, de grote variëteit aan planten en dieren en de rijke cultuurhistorie.

Resultaten 2023: samen zorgen we voor het landschap

Foto 2 Irenelantman Bart Koops En Henk Van Der Noord
Gepubliceerd op: 12-07-2024

Inwoners voelen zich verbonden met het landschap en dragen graag bij. Samen werken we door de hele provincie Groningen aan het behoud van de cultuurhistorie en het vergroten van de biodiversiteit. In ons laatste magazine Thuis lees je verhalen van mensen die zich verbonden voelen met het Groningse landschap en zich met hart en ziel inzetten. En wat we als Landschapsbeheer Groningen doen bij al deze projecten in 2024.

 

Terugblik 2023

Ook is het goed om even terug te kijken en stil te staan bij wat we al gerealiseerd hebben. In 2023 werkten we samen met 2386 vrijwilligers, plantten we bijna 16 km haag, houtwal of singel aan, gaven we 286 erfadviezen bij particulieren, maakten we 122 erfontwerpen en werkten we aan 29 landgoederen en borgterreinen. In allerlei lezingen en workshops deelden we onze kennis en we organiseerden een geslaagde Natuurwerkdag. Ook vierden we ons 40-jarig jubileum. Nieuwsgierig naar meer cijfers? Bekijk dan ons financiële jaarverslag.


Samen zorgen we voor het landschap

Onze resultaten behalen we niet alleen, dat gebeurt alleen in samenwerking. Tussen inwoners en Landschapsbeheer Groningen, en de provincie Groningen, de gemeenten, vrijwilligers, groenbedrijven, boeren, opleidingen, terreinbeherende organisaties, fondsen en andere bedrijven. Samen zorgen we voor het landschap en dat doen we steeds meer en steeds beter.