Actueel

Rianne Luring wint Landschapstalentprijs 2022

IMG 5598
Gepubliceerd op: 01-07-2022

Onze collega Rianne Luring won donderdag 30 juni de Landschapstalentprijs 2022. De prijs is bedoeld voor jonge erfgoedprofessionals werkzaam op het gebied van landschap, ontwerp en ruimtelijke ordening in Nederland. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verzorgt de uitvoering en financiering van deze stimuleringsprijs voor jong talent.

Rianne won de prijs onder andere door de manier waarop ze het verleden met het heden in de praktijk verbindt. Daarbij heeft ze een blik op de toekomst waarin zaken als klimaatverandering en -adaptatie belangrijke onderwerpen zijn. De jury prees ook haar kwaliteit om op alle niveaus samen te werken, van vrijwilligers tot maatschappelijke organisaties. De uitreiking van de prijs vond plaats op 30 juni 2022 tijdens het Landschapssymposium van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Staatsbosbeheer.

"Wij zijn natuurlijk erg trots op onze collega! Bij Landschapsbeheer Groningen werken op dit moment meerdere jonge talenten. Hoe mooi is het dan dat dit wordt bekroond met zo’n prijs?", aldus Peter Hellinga, directeur van Landschapsbeheer Groningen.

RCE maakte dit leuke filmpje van Rianne voor deze prijs:

Meer informatie over de prijs en het juryrapport vind je op de website van RCE