Actueel

Werken bij Landschapsbeheer Groningen: De werkweek van Jeroen Knol

20230608 133856
Gepubliceerd op: 08-08-2023

Werken bij Landschapsbeheer Groningen. Wat houdt dat nou eigenlijk in? Onze werkvoorbereider Jeroen Knol geeft je graag een inkijkje in zijn werkweek. Als werkvoorbereider is hij de onmisbare spil tussen het projectbureau op kantoor en de buitendienst in het veld. Dat betekent in de praktijk: vaak op pad naar mooie plekjes in de provincie!

Maandag
"Stipt half negen begint de Weekstart met het projectbureau. Tijdens de (digitale) Weekstart vertelt iedereen wat hem of haar bezighoudt de komende week. Een mooie manier om verbindingen te leggen tussen elkaars werk. Na een overleg met de werkvoorbereiders ga ik in de middag op veldbezoek bij een particulier in Zandeweer. Deze bewoners willen graag hun rechte sloot omvormen tot een meander die opgaat in het landschap. Ze wonen in het buitengebied op een prachtige plek!”

Dinsdag
"Vandaag heb ik een afspraak met Het Groninger Landschap bij de Coendersborg in Nuis. Zij hebben ons benaderd voor het realiseren van twee poelen in de omgeving van de borg. Weer zo'n bijzondere plek waar ik het bestaan nog niet van had ontdekt. 

Locatie van de poel

Daarna deed ik in de buurt een veldopname bij een particulier voor het snoeien van een lange oprijlaan. Tijdens een veldopname beoordeel ik de werkzaamheden en de locatie. De veldopname werk ik later uit tot een plan met offerte. Als deze is goedgekeurd plan ik een overdracht moment in met de betrokken medewerkers van de buitendienst die de uitvoering realiseren."

Woensdag
"De week gaat vandaag weer doormidden en ik heb vandaag veel kantoorwerkzaamheden staan in de agenda. Afspraken plannen, mails beantwoorden, bellen. Uitwerken van offertes en nog een overleg met collega Korine over de wandelpaden in Wehe-den Hoorn. Het is een dag dat iedereen binnenkomt met een 'Heb je even?'-vraag. De dag vliegt weer voorbij..."

 Niebert

Vrijdag
"Na een overleg met een collega ga ik weer op pad voor een veldopname in Dorkwerd. Bij deze particulier hebben wij in het verleden ook werkzaamheden verricht en hij wil ons wederom vragen voor het kandelaberen (het fors inkorten of innemen van een te groot geworden boom) van een populier die aan de weg staat. De boom is erg groot geworden in de loop der jaren en dit vraagt om een goede voorbereiding.
Nadat ik mij heb voorgesteld en de zin uitspreek, 'wat woont u hier mooi' ontstaat er een fijn gesprek met de eigenaren. Ik geef de mensen nog wat advies over hun tuin en neem afscheid met een goed gevoel. Het is altijd prettig om je vakkennis te kunnen delen met anderen. Trouwens, de werkopnames voeren wij, de werkvoorbereiders, digitaal uit. Een mooie en handige werkwijze die is bedacht en ontwikkeld door Anne en Lisa (digitoppers!)
Dan nog een paar laatste administratieve zaken op kantoor. De week is weer voorbij gevlogen…”