Zorg voor het landschap

Landschapsbeheer Groningen maakt zich sterk voor behoud en ontwikkeling van het streekeigen cultuurlandschap. We zetten ons in voor haar schoonheid, de grote variëteit aan planten en dieren en de rijke cultuurhistorie.

Informatieavond Herstel Landgoed Groenestein verplaatst

Groenestein Landschapsbeheer Groningen
Gepubliceerd op: 01-03-2024

Een van de groene parels van gemeente Groningen is Landgoed Groenestein in de wijk Helpman. Tussen de vennetjes en de eeuwenoude bomen ligt ook nog eens de laatst bewaarde borg in de gemeente Groningen: borg Groenestein.

Samen met de gemeente gaan wij aan de slag om het landgoed te herstellen. Denk hierbij aan het vergroten van de biodiversiteit, het inzichtelijk maken van de rijke historie en het vergroten van de recreatieve mogelijkheden.


Informatieavond

Wil je meer horen over de geschiedenis van Landgoed Groenestein en de ecologische waarden van het park? Woon je in de buurt en vind je het interessant om mee te denken in de onderhoudswerkzaamheden die wij willen uitvoeren? Kom dan naar de informatieavond op donderdagavond 14 maart! We willen graag samen met de omwonenden aan de slag.


Verplaatst wegens succes

Let op: Wegens de vele aanmeldingen is de informatieavond verplaatst van dinsdagavond 5 maart naar donderdagavond 14 maart. Ook vindt de informatieavond plaats op een andere locatie met grotere zaal, namelijk BSV De Helpen.

Helaas zit de informatieavond helemaal vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Meer weten?

Het herstel van Landgoed Groenestein is onderdeel van het project Groene Parels in het Noorden II. Op onze projectpagina vind je meer informatie.