Zorg voor het landschap

Landschapsbeheer Groningen maakt zich sterk voor behoud en ontwikkeling van het streekeigen cultuurlandschap. We zetten ons in voor haar schoonheid, de grote variëteit aan planten en dieren en de rijke cultuurhistorie.

Natuurspeelplaats Huizinge

Whatsapp Image 2022 07 14 At 11.39.13 AM (2)

We hielpen bij het realiseren van een natuurspeelplaats in het dorp Huizinge. Samen met dorpsbelangen en bewoners. We dragen zo bij aan de leefbaarheid van het dorp en maken mensen bewust van het bijzondere landschap waarin zij leven. Spelen en bewegen in het groen hebben veel voordelen voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. 

Van initiatief tot ontwerp...
"We willen graag een veilige entree, een natuurvriendelijke oever en een sfeervolle ontmoetingsplek met uitdagende speelaanleidingen." Dat waren enkele wensen voor de natuurspeelplaats in Huizinge. Wij maakten daarop in nauwe samenwerking met de dorpsbewoners een ontwerp voor de toen nog saaie speelweide.

Ontwerp

...tot uitvoering
De uitvoering werd gedaan samen met de dorpsbewoners. Van een oud klimrek werd een mooie kas gemaakt. Samen met de kinderen uit het dorp is een moestuin aangelegd. Er zijn speelse boomstammen geplaatst, een kampvuurplaats, schommels, een glijbaan en een kruipbuis, maar ook een natuurvriendelijke oever waar kinderen kunnen spelen met water. Er zijn bankjes gemaakt met zicht op de speelplaats en het landschap, er zijn kruidenmengsels gezaaid en bollen geplant. 

Natuurvriendelijke oever met vlot

Vuurplaats

Een meerwaarde voor het dorp én de natuur!

Wil je meer weten of heb je zelf ook zo'n prachtig idee voor jouw dorp? Bekijk onze pagina over groene buurtinitiatieven of neem contact met ons op.